![]() |
|
[Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - Wersja do druku +- Mrucznik Role Play (https://mrucznik-rp.pl) +-- Dział: Organizacje (https://mrucznik-rp.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Dział: Organizacje Prywatne (https://mrucznik-rp.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS (/showthread.php?tid=863) |
[Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - TakToJa - 07 Grudnia 2025 ![]() [Brown`s Brokerage Office Los Santos] Brown`s Brokerage Office to renomowane biuro maklerskie zlokalizowane w samym sercu Los Santos, przy ulicy Market. Specjalizujemy się w kompleksowej obsłudze inwestorów - zarówno początkujących, jak i doświadczonych. Zapewniamy pełną obsługę zakupu oraz sprzedaży akcji dostępnych na giełdzie, umożliwiając mieszkańcom Los Santos swobodne inwestowanie w wybrane instrumenty finansowe i realizację swoich zysków. W naszym biurze możesz również szybko i dyskretnie wymienić kryptowaluty na gotówkę lub gotówkę na kryptowaluty. Transakcje kryptowalutowe podlegają uczciwej prowizji, a cały proces przebiega sprawnie i bez zbędnych pytań ((org. przestępcze. wink wink)) Wszystkie operacje realizujemy zarówno stacjonarnie, jak i poprzez naszą stronę internetową ((pw)), zapewniając wygodę oraz pełne bezpieczeństwo. Usługi: - Kupno instrumentów finansowych - Sprzedaż instrumentów finansowych - Kupno kryptowalut - Sprzedaż kryptowalut - Transfer kryptowalut na inny portfel Zapraszamy do skorzystania z naszych usług - z nami Twoje inwestycje są w dobrych rękach. ((Hej, wpadłem na biznes, który zdecydowanie umili rozgrywkę wszystkim finansowym zakapiorom. U mnie masz szansę na grę na giełdzie - za mrucznikowe pieniądze! Kursy są brane z oficjalnych giełd, dzięki czemu nie będąc w grze możesz kontrolować swoje środki i zlecić ich wypłatę nawet przez forum. Biznes napędzi też rozgrywkę org. przestępczym, otwieram możliwość płatności za nielegalny towar w kryptowalucie co delikatnie utrudni pracę FBI ;) )) RE: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - Natalia Toretto - 08 Grudnia 2025 Super sprawa! Czegoś takiego brakowało. RE: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - TakToJa - 08 Grudnia 2025 Pierwsze konto maklerskie otwarte w Los Santos! https://i.imgur.com/a6NaQdO.png RE: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - Aira - 08 Grudnia 2025 Super pomysł na biznes! Liczę, że admini nieco pomogą budować ten pomysł :) RE: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - Evans - 09 Grudnia 2025 Jaki jest pomysł na prowadzenie tego biznesu przy aktualnym skrypcie? RE: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - TakToJa - 09 Grudnia 2025 (09 Grudnia 2025, 15:05)Evans napisał(a): Jaki jest pomysł na prowadzenie tego biznesu przy aktualnym skrypcie? Zakładanie konta maklerskiego, podpisywanie umów, zakup instrumentów finansowych odbywa się poprzez odgrywanie akcji. Prowadzę swój plik z zdeponowanymi środkami oraz kursem po jakim dany instrument był kupowany. Pod uwagę są aktualne kursy, tak jakbyś grał na giełdzie na mrucznikowe. W tym przypadku, mój biznes jest giełdą. Dodatkowo - planuje wprowadzić usługę pożyczek (biuro zarabiałoby na oprocentowaniu + stratach klientów) oraz przekazach pieniężnych w kryptowalutach gdyby org. Przestępcza chciała zapłacić za nielegalny towar drugiej org. aby utrudnić śledztwo FBI. Dobrze byłoby, żeby wystartował też Supreme Court of San Andreas w sprawie którego pisałem do Selecta ale zostałem olany. RE: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - supr4 - 11 Grudnia 2025 (09 Grudnia 2025, 22:24)TakToJa napisał(a):(09 Grudnia 2025, 15:05)Evans napisał(a): Jaki jest pomysł na prowadzenie tego biznesu przy aktualnym skrypcie? Od czego zależne będą kursy tych instrumentów? Imo miałoby to sens tylko wtedy, gdyby biznesy miały podzielony ownership, a wypłacać z nich kasę dało się tylko dywidendą - wtedy każdy mógłby w dowolnym czasie nabyć/sprzedać udziały jak na /forex, a np. na koniec tygodnia skapywałaby mu dywidenda (upraszczając to maksymalnie, np. ma 1% biznesu - dostawałby np. 0.5% salda). Ale to i tak byłby bardzo złożony system i szczerze mówiąc nie widzę tego na mruczniku, chyba że jakimś cudem grałoby tu kiedyś po 400 osób. Chyba, że sami stworzycie standardy dla biznesów, które wezmą w takiej zabawie udział i będą musiały np. publikować regularne sprawozdania finansowe. Ale znając realia serwisu, byłoby na tym multum wałków, o ile w ogóle komuś by się chciało w to bawić. Ew. skorelować to z jakimiś realnymi kursami (np. krypto), ale też moim zdaniem takie coś powinno być załatwiane skryptowo w 21 wieku. A dobra, było w notce OOC. Ale to musiałbyś się chyba ograniczyć do raptem kilku instrumentów, żeby mieć chętnych i na kupno i na sprzedaż. Generalnie wartość takich instrumentów byłaby w świecie gry zupełnie fikcyjna, więc w momencie, w którym ludzie uznają, że to sztucznie spompowana wartość, z której nigdy nie dostaną dywidend/spółka nie zrobi wykupu - ostatnia osoba w łańcuchu zostanie zrobiona w bambuko. Jak już to chyba skupiłbym się wyłącznie na jakimś krypto. To by miało chyba więcej sensu, ale fajnie jakbyście to trochę zautomatyzowali, bo przy dynamicznym mruczniku nie wiem czy ludziom będzie się chciało załatwiać wszystko przez forum/dc, tym bardziej że przestępcze przy obecnej specyfice serwera i tak nie muszą się specjalnie bawić w coś takiego. Szanuję za pomysł, BARDZO chciałbym zobaczyć coś takiego w grze, ale nieraz już widziałem, jak ktoś próbował coś podobnego zorganizować i moim zdaniem nie wypali to bez większych zmian w gamemodzie. Chyba najłatwiej mogłoby zadziałać coś pokroju buka w odniesieniu do realnych wydarzeń sportowych. RE: [Biuro Maklerskie & Kantor] Brown`s Brokerage Office LS - Evans - 11 Grudnia 2025 (09 Grudnia 2025, 22:24)TakToJa napisał(a):(09 Grudnia 2025, 15:05)Evans napisał(a): Jaki jest pomysł na prowadzenie tego biznesu przy aktualnym skrypcie? Zakładasz że rozgrywka jest czysto IC, co ze stratami związanymi z brakiem spłat środków z pożyczek nawet nie tyle co z powodów IC (chociaż zakładam że tutaj też będą chcieli się wymigać od płacenia) co Bany/zmiany nicków czy ktoś zwyczajnie przestanie grać lub inne czynniki OOC. - Trochę też się obawiam, że wkład inwestycyjny również przewyższa twoje możliwości przez aktualne status serwera, to że dopiero zaczynamy tak na prawdę generować środki na cokolwiek oraz dodatkowo że na dłuższą metę jest to bardzo monotonny biznes, który nie będzie miał większego zainteresowania klientów na serwerze. Dodatkowo napisałeś że prowadzisz "swój" plik, co z założenia daje nam ten biznes jako bardziej jednoosobową działalność, a chciałbym zaangażować szersze grono jak już mam nadawać jakiś slot. - Ciężko po prostu mi sobie wyobrazić sytuację, gdzie faktycznie sam jesteś w stanie nad tym wszystkim zapanować, nie odnosząc strat i być dostępnym praktycznie non stop. Napisz mi proszę na discord schemat, przeprowadzenia klienta X przez całą procedurę i uwzględnij czynności IC i OOC które musiałby być tutaj zawarte. Na powrót sądu nie ma co liczyć na chwilę obecną. |