Miejsca snów i koszmarów - wersja SA-MP!
Rozpoczęty przez Sonix

5 odpowiedzi w tym temacie
Sonix
Gracz

3
5 post 2 temat Dołączył: Paź 2025
Nick SAMP: Tim Sane
27 Pażdziernika 2025, 01:21 -
Witam po latach!

Ciekawe, ilu z Was pamięta jeszcze czasy klubu Ibiza i poczciwego Sonixa, który zachlał się na śmierć w klubie! Nie każdy zna tę zabawną historię, ale jako założyciel i twórca Ibizy pamiętam ją doskonale. To był wieczór jak każdy inny - w pewnej chwili wraz ze współwłaścicielem zaczęliśmy polewać sobie drinki i... eksperymentować z ich cenami. Pech chciał, że ktoś ustawił wartość drinka na ujemną, a system Mrucznika kompletnie zwariował. Zamiast odejmować pieniądze, zaczął je... dodawać na moje konto. Licznik rósł w oczach, a ja ze strachu przed zbyt dużą ilością gotówki w portfelu (jakby to nie brzmiało) - zacząłem kupować wszystko, co tylko mi przyszło na myśl, a później rozdawałem te rzeczy przypadkowym graczom. Efekt? Ban głównego konta, utrata klubu Ibiza wraz z obiektami, nad którymi tyle pracowałem, i całkowita utrata chęci do gry. Można więc powiedzieć, że mój „projekt życia” zrujnował wirtualne życie mojej postaci. Mimo wszystko, patrząc z perspektywy czasu, nie żałuję niczego! 

Przez te osiem lat gry zbudowałem dziesiątki obiektów rozsianych po całym San Andreas - od baz adminów, przez warsztaty samochodowe, miejsca spawnów, centrum miasta, komisariaty policji, aż po klimatyczne domy chińskiej mafii. Mimo to właśnie Ibiza Club na Mrucznik-RP pozostanie dla mnie jednym z największych i najważniejszych projektów - a zarazem tym, który z hukiem zakończył moją przygodę z grą.

Ten post powstał po to, byście i Wy mogli podzielić się swoimi wspomnieniami. Jakie miejsca w grze kojarzą Wam się najlepiej, a jakie przypominają koszmar? Może pamiętacie swój pierwszy albo ostatni dzień na serwerze? Pochwalcie się - tylko bez zbędnego wygłupiania. W końcu to nadal Mrucznik, ale my już dorośli! Smile

PS: Pytanie do samego Mrucznika (@ Mrucznik ) - czy gdzieś w archiwach przetrwał jeszcze skrypt Ibiza Club? =)

Pozdrowienia dla wszystkich graczy ls-rp, net4game, extreme-rp, a także znajomych z mrucznika! Z szacunkiem i nostalgią,
Sonix [Tim Sane] (pierwszy właściciel, pomysłodawca, twórca obiektów Ibiza Club).

A co myślę o re-aktywacji serwera znajdziesz tutaj: Link
Ten post był ostatnio modyfikowany: 27 Pażdziernika 2025, 01:25 przez Sonix.
Adam
Gracz

18
31 post 2 temat Dołączył: Wrz 2025
27 Pażdziernika 2025, 19:21 -
Człowieku, ty jesteś jakimś zgredem-megalomanem Big Grind

ten serwer to chyba zajawka na chlodniejsze dni, ktore nas nastaly. nikogo nie obchodzi twoj wklad do jakiegos marnego klubiku w dwudziestoletniej gierce
Morasznik2
Gracz

7
14 post 0 temat Dołączył: Wrz 2025
28 Pażdziernika 2025, 13:48 -
niezły psychiatryk
Sonix
Gracz

3
5 post 2 temat Dołączył: Paź 2025
Nick SAMP: Tim Sane
28 Pażdziernika 2025, 16:39 -
(27 Pażdziernika 2025, 19:21)Adam napisał(a): Człowieku, ty jesteś jakimś zgredem-megalomanem Big Grind

ten serwer to chyba zajawka na chlodniejsze dni, ktore nas nastaly. nikogo nie obchodzi twoj wklad do jakiegos marnego klubiku w dwudziestoletniej gierce

Pewnie! Przyznaje się do bycia zgredem - w sumie mój wiek już o tym świadczy Smile. Dodam jeszcze, że lubię się chwalić czymś, czego dokonałem na tym, czy innych serwerach, zupełnie nie licząc na oklaski. A Ty co pozostawiłeś po sobie do tej pory?

Chcę tylko pokazać, że czasy SAMPA dawno już się skończyły i jeśli ktoś próbuje jeszcze ratować "umarłego", to albo liczy na hajs za konta premium od "sentymentowców", albo nie do końca wie co robi. Ja totalnie nikomu nie chcę podcinać skrzydeł, bo może i pomysł wypali i sloty serwera będą się wypełniać graczami, ale znam obietnice Mrucznika (całego projektu) nie od dziś i wiem, że niestety na obietnicach tylko się kończyło.

(28 Pażdziernika 2025, 13:48)Morasznik2 napisał(a): niezły psychiatryk

O, ekspert od diagnoz się odezwał. Brakuje tylko pieczątki i fartucha. Zanim coś odpiszesz, doczytaj do końca i spróbuj zrozumieć - to dobry początek.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 28 Pażdziernika 2025, 16:41 przez Sonix.
Adam
Gracz

18
31 post 2 temat Dołączył: Wrz 2025
28 Pażdziernika 2025, 18:20 -
(28 Pażdziernika 2025, 16:39)Sonix napisał(a):
(27 Pażdziernika 2025, 19:21)Adam napisał(a): Człowieku, ty jesteś jakimś zgredem-megalomanem Big Grind

Pewnie! Przyznaje się do bycia zgredem - w sumie mój wiek już o tym świadczy Smile. Dodam jeszcze, że lubię się chwalić czymś, czego dokonałem na tym, czy innych serwerach, zupełnie nie licząc na oklaski. A Ty co pozostawiłeś po sobie do tej pory?

Chcę tylko pokazać, że czasy SAMPA dawno już się skończyły i jeśli ktoś próbuje jeszcze ratować "umarłego", to albo liczy na hajs za konta premium od "sentymentowców", albo nie do końca wie co robi. Ja totalnie nikomu nie chcę podcinać skrzydeł, bo może i pomysł wypali i sloty serwera będą się wypełniać graczami, ale znam obietnice Mrucznika (całego projektu) nie od dziś i wiem, że niestety na obietnicach tylko się kończyło.

dobra we pal gume
Morasznik2
Gracz

7
14 post 0 temat Dołączył: Wrz 2025
29 Pażdziernika 2025, 16:15 -
(28 Pażdziernika 2025, 16:39)Sonix napisał(a):

(28 Pażdziernika 2025, 13:48)Morasznik2 napisał(a): niezły psychiatryk

O, ekspert od diagnoz się odezwał. Brakuje tylko pieczątki i fartucha. Zanim coś odpiszesz, doczytaj do końca i spróbuj zrozumieć - to dobry początek.

no dobra ale kto pytał?

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości