Irish Mob
Rozpoczęty przez Rhect

11 odpowiedzi w tym temacie
Rhect
Gracz

0
5 post 2 temat Dołączył: Wrz 2025
30 Września 2025, 12:54 -
[Obrazek: zVUXhAd.png]
 Irish Mob wywodzi się z małej grupy przemytników działających na obrzeżach Dublina. Austin „Red” O’Malley dorastał w biednej dzielnicy, gdzie od najmłodszych lat miał styczność z handlem na czarnym rynku. Jako nastolatek pracował dla lokalnych gangów, ale szybko zrozumiał, że chce czegoś więcej – nie chaosu, a prawdziwej rodziny opartej na zasadach.
W latach młodości Austin zebrał wokół siebie kilku zaufanych ludzi. Zaczynali od przemytu alkoholu i papierosów przez granice Irlandii Północnej. Z czasem ich działalność przerodziła się w coś większego – pierwsze wymuszenia, nielegalne zakłady i kontakty z politykami, którzy przymykali oko w zamian za odpowiednią „opłatę”.
Nowe życie w Ameryce
Kiedy sytuacja w Irlandii zaczęła się robić niebezpieczna – przez rywalizację z konkurencyjnym gangiem – Austin podjął decyzję o wyjeździe. Los Santos stało się nowym domem dla jego rodziny. Przybył tam z kilkoma wiernymi ludźmi i ideą stworzenia organizacji, która przetrwa każdy kryzys.
Na początku musieli zaczynać od zera. Małe przekręty, kradzieże samochodów, ochrona pubów i klubów nocnych. Ale z każdym tygodniem zyskiwali coraz większe wpływy. Irlandzki akcent i brutalna skuteczność sprawiły, że szybko zaczęto ich rozpoznawać na ulicach.
Pierwsza wojna w Los Santos
Prawdziwy przełom nastąpił, gdy Irish Mob weszło w konflikt z lokalnym gangiem latynosów, którzy próbowali zająć ich teren przy dokach. Austin zorganizował wtedy pierwszą dużą akcję – podpalenie magazynu należącego do rywali i przejęcie transportu broni. Choć ryzyko było ogromne, operacja się udała i od tego momentu Irlandczycy zaczęli być traktowani poważnie w półświatku Los Santos.
Umocnienie pozycji
Dzięki przejęciu doków Austin i jego ludzie otworzyli kanał przemytu z Europy. Alkohol, papierosy, a później broń – wszystko przechodziło przez ich ręce. Równocześnie rozwijali nielegalne kasyna, organizowali walki na pięści i zakłady bukmacherskie, które szybko stały się popularne w całym mieście.
Austin zawsze powtarzał swoim ludziom:
„To nie jest tylko interes. To nasze życie. Rodzina ponad wszystko.”
Obecnie
Irish Mob w Los Santos to już nie kilku zbirów, a zorganizowana struktura. Każdy zna swoje miejsce, a lojalność i dyscyplina są fundamentem działania. O’Malley wie, że przyszłość rodziny zależy od utrzymania równowagi między brutalnością a dyplomacją – dlatego Irish Mob to nie tylko pięści, ale i spryt.

[Obrazek: np9cWEt.png]

Patriarch – Austin „Red” O’Malley
Głowa rodziny, założyciel organizacji. Ostateczny decydent, odpowiedzialny za wizję i kierunek działań.
Hand of the Patriarch
Najbliższy człowiek lidera, nadzoruje codzienne sprawy, pilnuje porządku i dyscypliny.
Elder
Doradca rodziny – człowiek z doświadczeniem, zajmuje się kontaktami biznesowymi, finansami i dyplomacją.
Warlord
Dowódca operacyjny – prowadzi własne ekipy, odpowiada za poszczególne sektory działalności (przemyt, hazard, egzekucja).
Enforcer
Egzekutorzy – siła organizacji, pilnują posłuszeństwa w rodzinie i odstraszają wrogów.
Brother
Pełnoprawni członkowie rodziny. Wykonują rozkazy przełożonych i reprezentują organizację na ulicy.
Prospect
Nowicjusze i współpracownicy – osoby, które dopiero starają się o miejsce w rodzinie, sprawdzane pod kątem lojalności.
[Obrazek: 99ttrXs.png]
Siemano, jestem bardzo starym graczem z przeszłości Mrucznika - prowadziłem kilka organizacji CRIME, oraz pełniłem inne role niekoniecznie związane z grą IC.
Dinozaury mogą mnie pamiętać pod różnymi nickami, jednak nadłużej grałem jako Nico Alvarez gdzie przeciąłem się z takimi osobami jak SuabY ( dawny opiekun KO ) z którym utworzyliśmy w/w projekty czy ogrywaliśmy postacie w HA - jeszcze pod dowództwem Huntera Brighta. 
Mam wiele ciekawych pomysłów, które możemy wspólnie wprowadzić w życie i urozmaicić rozgrywkę na serwerze.
Widzimy się u mechazordów po naprawę.  Big Grin
Osoby zainteresowane dołączeniem do projektu zapraszam do wysłania odpowiedzi, szukamy jakościowych graczy do fajnego RP.
Kod:
IC :

IMIE I NAZWISKO :

OOC :

IMIĘ :
DOŚWIADCZENIE JAKO CRIME :
NICK DC :
Ten post był ostatnio modyfikowany: 30 Września 2025, 14:26 przez Rhect.

Wiadomości w tym wątku
Irish Mob - przez Rhect - 30 Września 2025, 12:54
RE: Irish Mob - przez Adam - 30 Września 2025, 12:58
RE: Irish Mob - przez Rhect - 30 Września 2025, 13:04
RE: Irish Mob - przez lionelek - 30 Września 2025, 14:04
RE: Irish Mob - przez andrzej wilk - 30 Września 2025, 14:13
RE: Irish Mob - przez siema - 30 Września 2025, 14:15
RE: Irish Mob - przez Rhect - 30 Września 2025, 14:28
RE: Irish Mob - przez ziemniaczek123 - 30 Września 2025, 16:43
RE: Irish Mob - przez duck1one - 02 Pażdziernika 2025, 15:34
RE: Irish Mob - przez Daltoneq - 12 Pażdziernika 2025, 17:26
RE: Irish Mob - przez Rhect - 12 Pażdziernika 2025, 20:09