givemeblik
Gracz
8
37 post
6 temat
Cześć, otwieramy oficjalny format skarg na członków naszej organizacji. Jeśli widziałeś coś nieprawidłowego bądź byłeś osobiście osobą pokrzywdzoną - zgłoś to do nas. Pamiętaj, aby posługiwać się poniższym wzorem co znacznie przyśpieszy okres weryfikacji twojego zgłoszenia, dziekujemy.
Wyślij wiadomość dodając do niej:
@Sq0liX,
@Nikuś,
@givemeblik,
@FERRARI,
@zenit,
Imię Nazwisko oskarżającego:
Imię Nazwisko oskarżonego:
Powód:
Materiały (screeny na imgur, video wstawiony na youtube):
Materiały z innych stron niż:
https://imgur.com/
YouTube
Nie będą poddawane dla weryfikacji. Pamiętajcie, że nie mogą być przerobione - screeny bez edycji, a nagrania bez cięć czy zakrywania czegokolwiek dla sprawiedliwej analizy.
Screen typu "gracz nadał mi niesłuszne wl" nie ukazująć tego co działo się wcześniej nie jest dowodem. Nie mamy dostępu do logów serwera. Takie skargi możecie kierować w dział skarg na graczy.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09 Grudnia 2025, 11:23 przez givemeblik.
Kole70
Gracz
3
2 post
1 temat
offtop
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17 Grudnia 2025, 14:55 przez Kole70.
supr4
Zaufany Gracz
20
7 post
1 temat
(11 Grudnia 2025, 14:05)Kole70 napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Ella Foster
Imię Nazwisko oskarżonego: Rephael Sweet
Powód: Od samego rana, całe PD zatrzymuje wszystkich po to aby wykowac DM plus później zebrac łapówki... Nawet pisali to na czacie, że dzisiaj zbierają kase i wszystkich wkurwi*** dla łapówek bo chcą zarobić sobie dodatkowe dolary.
Materiały (screeny na imgur, video wstawiony na youtube):
![[Obrazek: 0DhknE1.png]](https://i.imgur.com/0DhknE1.png)
takie zachowanie to SKANDAL. dlatego trzeba podwyższyć payday dla LSPD, żeby oficerowie nie musieli się chwytać takich sztuczek w trosce o wyżywienie swoich rodzin.
a tak poza tym to w wiadomości to wyślij, tak jak jest w temacie
givemeblik
Gracz
8
37 post
6 temat
Cześć, ogólnie było podane ze skargi piszemy na pw do liderów.
Screen jest edytowany i niestety nie przedstawia nam całej sytuacji; skarga zostaje odrzucona z tego powodu. Nie możemy poddać całej sytuacji dokładnej analizie bez prostego dostępu do logów serwera. Chatlog oczywiście nie jest dowodem ponieważ jest możliowść jego edycji.
Co do lapówek zgłoś to w grze na serwerze.
Dekalo
Gracz
18
21 post
3 temat
Imię Nazwisko oskarżającego: Dekalo_Blik
Imię Nazwisko oskarżonego: Joshua_Chesterfield
Powód: W momencie strzelaniny pod naszym spawnem, nie posiadałem wl - dołączyłem się do tej strzelaniny, Joshua_Chesterfield po zabiciu mnie, gdzie jeszcze trwała wymiana ognia naszych bandziorków z PD olał strzelanie się z nimi, wbił mi jedno bw gdy już leżałem na ziemi, nadał wl potem pościg i zabił mnie po raz kolejny abym trafił do DeMorgan bez żadnej podstawy, czyste odwalenie, nadużycie skryptu PD. Na załączonych ssach widać jak jestem ranny, potem nadawne tryby pościgu - pisałem do gracza bezpośrednio na /w czy zamierza wypuścić, olał temat. Jest to nadużycie skryptu wygląda to tak jakbym dał /q.
Materiały (screeny na imgur, video wstawiony na youtube): https://imgur.com/a/vHROWbJ
ziemniaczek123
Gracz
70
54 post
3 temat
Nick SAMP: Cert_Polska
(16 Grudnia 2025, 16:44)Dekalo napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Dekalo_Blik
Powód: W momencie strzelaniny pod naszym spawnem, nie posiadałem wl - dołączyłem się do tej strzelaniny, Joshua_Chesterfield po zabiciu mnie, gdzie jeszcze trwała wymiana ognia naszych bandziorków z PD olał strzelanie się z nimi, wbił mi jedno bw gdy już leżałem na ziemi, nadał wl potem pościg i zabił mnie po raz kolejny abym trafił do DeMorgan bez żadnej podstawy, czyste odwalenie, nadużycie skryptu PD. Na załączonych ssach widać jak jestem ranny, potem nadawne tryby pościgu - pisałem do gracza bezpośrednio na /w czy zamierza wypuścić, olał temat. Jest to nadużycie skryptu wygląda to tak jakbym dał /q.
Materiały (screeny na imgur, video wstawiony na youtube): https://imgur.com/a/vHROWbJ
Nie mam zamiaru się nawet za bardzo spuszczać nad graczem, który ma nick Dekalo Blik - odwalacz, notoryczny wanted level za jazde z Taylor Hill sultanem i strzelanie do wszystkiego co się rusza, bugowanie kajdanek, bugowanie BW, bugowanie wszystkiego co się da, rapidfire, wh, lag switch. Wszyscy o tym wiedzą. Został na Tobie wykonany wyrok ulicy.
Dodatkowo gracz notorycznie ucieka od akcji przez /q tak jak Taylor Hill więc zostało zastosowane tzw. przyspieszone aresztowanie. Gdybyście grali roleplay to zagralibyśmy z wami jak należy ale z bydłem należy postępować jak z bydłem.
W owej akcji rowniez zostalo zastosowane /fo do innych czlonkow tej zjebanej grupy zeby przyjechali pomoc, przyjechal Alfons ktory zrobil cbuga, dostal na pizde i dal /q. Jak bedzie trzeba to mam screeny ale to bedzie osobna skarga na was i na organizacje.
//edit - https://mrucznik-rp.pl/showthread.php?tid=925 wszystko wyjaśnia.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 16 Grudnia 2025, 19:50 przez ziemniaczek123.
Dekalo
Gracz
18
21 post
3 temat
(16 Grudnia 2025, 16:50)ziemniaczek123 napisał(a): (16 Grudnia 2025, 16:44)Dekalo napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Dekalo_Blik
Nie mam zamiaru się nawet za bardzo spuszczać nad graczem, który ma nick Dekalo Blik - odwalacz, notoryczny wanted level za jazde z Taylor Hill sultanem i strzelanie do wszystkiego co się rusza, bugowanie kajdanek, bugowanie BW, bugowanie wszystkiego co się da, rapidfire, wh, lag switch. Wszyscy o tym wiedzą. Został na Tobie wykonany wyrok ulicy.
Rozumiem, ja osobiście Cię kompletnie nie znam, nie wiem co masz na myśli wymieniając te wszystkie powody - widocznie żyjecie za bardzo naszym życiem, administracja niech sprawdzi czy faktycznie ''buguje kajdanki'' ''buguje bw'' - trochę dziwne, bo od 3 dni nie byłem praktycznie w ogóle w więzieniu a toczymy gierkę w swoim gronie :)
Edit: Widzę, że na bieżąco edytujesz swój post także również dodam co nieco od siebie, całość strzelaniny odbyła się na naszym spawnie gdzie graczy było sporo. Sam napisałeś cytuje ''Został na Tobie wykonany wyrok ulicy'' ale PD nie jest od wyroków ulicy, nadużyłeś CMD, odwaliłeś, zepsułeś reputacje PD - a są fajni gracze w PD, z którymi można pograć normalną gierkę, popisać. Przyznałeś się i dla mnie temat jest zamknięty. Ja do Ciebie piszę skargę o to, że nadużyłeś CMD pod panelem PD a Ty odpowiadasz, że mam wh i buguje kajdanki oraz bw - w którym momencie coś takiego zrobiłem, w żadnym. Przyznałeś się i tyle.
Cieszę się, że przyznałeś się do winy, że odwaliłeś i nadużyłeś cmd i nie lecisz z jakąś bajką jak to każdy ma w zwyczaju. Wszystkiego dobrego.
Edit; Nie zamierzam Ci już odpowiedzieć, zaśmiecamy tylko temat - przyznałeś się i nie, nie powinno tak się grać z graczami, jakoś inni PD potrafią normalnie grać.
Edit; Andrzeju Wilku na Ciebie skargi nie pisałem, jak masz problem z gierką z nami to nie graj - nie wiem gdzie Wy widzicie błędy z naszej strony gry, od dwóch dni nawet nie byłem w celi, dopiero dziś, nie miałem z Wami praktycznie w ogóle żadnej interakcji a piszecie tak jakbyście myśleli o nas 24/7, no my o Was za bardzo nie a piszecie o nas jakbyście nas szpiegowali cały dzień. Nie będziecie korzystać z skryptu od tak bo macie takie przeświadczenia i WY uznajecie, że to dobre rozwiązanie. Też mamy różne CMD i mamy ich używać od tak? bo tak nam się widzi? - To jest samowolka, i wszyscy PD akurat grają fajnie, da się pograć, pogadać, umieją zaaresztować jak trzeba. Wy wyznajecie zasadę wygrać za wszelką cenę, w ogóle nie powinniście do mnie strzelać bo nie miałem wanted levelu, a od razu dostałem tazer, czemu? - od tak, piszę że nie mam wanteda, bw, tryb pościgu, bw i DeMorgan.
Jak robicie coś takiego bo uznajecie, że tak należy bo sami sobie tak stwierdziliście to nie ma pewności, że nie używacie tego w stosunku do innych graczy, od tak - bo myślicie, że tak należy.
W trosce o dobro wszystkich graczy skarga wleciała, bo to nie był dm, to było odwalenie poprostu - a pewnie bym jej nie pisał gdyby Joshua odpisał na /w, ale nie było odzewu. Tyle, przyznał się a Wy piszecie ''Tak z Wami trzeba postępować'' postępować to powinniście według regulaminu i nie wbijać DeMorgan osobom co nie mają wanted levelu i strzelać do wszystkiego co się rusza a dopiero potem nadawać kary.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 16 Grudnia 2025, 18:08 przez Dekalo.
ziemniaczek123
Gracz
70
54 post
3 temat
Nick SAMP: Cert_Polska
(16 Grudnia 2025, 16:53)Dekalo napisał(a): (16 Grudnia 2025, 16:50)ziemniaczek123 napisał(a): (16 Grudnia 2025, 16:44)Dekalo napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Dekalo_Blik
Rozumiem, ja osobiście Cię kompletnie nie znam, nie wiem co masz na myśli wymieniając te wszystkie powody - widocznie żyjecie za bardzo naszym życiem, administracja niech sprawdzi czy faktycznie ''buguje kajdanki'' ''buguje bw'' - trochę dziwne, bo od 3 dni nie byłem praktycznie w ogóle w więzieniu a toczymy gierkę w swoim gronie :)
Cieszę się, że przyznałeś się do winy, że odwaliłeś i nadużyłeś cmd i nie lecisz z jakąś bajką jak to każdy ma w zwyczaju. Wszystkiego dobrego. Nie nadużyłem cmd i nie odwaliłem niczego, nie jestem niczemu winny, zagrałem z Tobą tak jak powinno się z wami grać, liderzy porządkowych mają tego świadomość.
Drugą sprawą jest to, że nie będę czekał az któryś znajomek z LSMC Cię podniesie, Ty zbugujesz kajdanki i zaczniesz w nas napierdalać z rapidfire - mialem możliwość pozbycia się przestępcy to to zrobiłem. IC zostałeś zamordowany, nie ma tu nadużycia. Zapomniałem tylko zapytać czy CK ale już sobie odpuśćmy, dostałeś PK/MK, a że byłeś przestępcą to skończyłeś w więzieniu.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 16 Grudnia 2025, 17:28 przez ziemniaczek123.
andrzej wilk
Premium
31
21 post
1 temat
(16 Grudnia 2025, 16:44)Dekalo napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Dekalo_Blik
zbigniew sureno here, bylem przy tej sytuacji
i powiem wprost: napierdalacie do PD on sight, dajecie notorycznie /q i jestescie 24/7 w maskach wiec nie idzie was odroznic. zdejmujcie z mord te maski to bedziemy w stanie rozroznic kto jak sie zachowuje i dopasowac poziom rozgrywki jezeli ktos nie odpierdala trzody, proste. zachowujecie sie jak bydlo wiec jestescie traktowani jak bydlo. sa jednostki, ktore maja tez wyjebane w rp ale przynajmniej potrafia sie zachowac i nie ma od nich skarg - zgadnij dlaczego? bo nie mają powodu, nikt nikogo nie upierdala dla samej satysfakcji upierdalania. wasze rp "pokazuje" sie dopiero jak trzeba skarge nasmarowac, wtedy wszystko wiecie perfekcyjnie - w gierce zas myslicie jak wpierdolic /q zeby nie bylo konsekwencji bydlęcego zachowania. cwaniaczek taylor hill dal /q dwa razy pod rzad, alfons jakistam kurwa na W to samo - nikt się nie będzie zastanawiał czy moze akurat ty będziesz tak dobry, ze tego nie zrobisz. mamy skrypt i korzystamy z niego - i korzystać będziemy.
chcecie być jebani to będziecie jebani i jak zaczniemy puszczać skargi z naszej strony to sobie bedziecie musieli latac murzynami na freeroamie bo zostaniecie wysadzeni stad szybciej niz sie wam wydaje
tyle ode mnie
Ten post był ostatnio modyfikowany: 16 Grudnia 2025, 17:27 przez andrzej wilk.
lionelek
Gracz
7
6 post
0 temat
(16 Grudnia 2025, 16:53)Dekalo napisał(a): (16 Grudnia 2025, 16:50)ziemniaczek123 napisał(a): (16 Grudnia 2025, 16:44)Dekalo napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Dekalo_Blik
Edit: Widzę, że na bieżąco edytujesz swój post także również dodam co nieco od siebie, całość strzelaniny odbyła się na naszym spawnie gdzie graczy było sporo. Sam napisałeś cytuje ''Został na Tobie wykonany wyrok ulicy'' ale PD nie jest od wyroków ulicy, nadużyłeś CMD, odwaliłeś, zepsułeś reputacje PD - a są fajni gracze w PD, z którymi można pograć normalną gierkę, popisać. Przyznałeś się i dla mnie temat jest zamknięty. Ja do Ciebie piszę skargę o to, że nadużyłeś CMD pod panelem PD a Ty odpowiadasz, że mam wh i buguje kajdanki oraz bw - w którym momencie coś takiego zrobiłem, w żadnym. Przyznałeś się i tyle.
Cieszę się, że przyznałeś się do winy, że odwaliłeś i nadużyłeś cmd i nie lecisz z jakąś bajką jak to każdy ma w zwyczaju. Wszystkiego dobrego.
Edit; Nie zamierzam Ci już odpowiedzieć, zaśmiecamy tylko temat - przyznałeś się i nie, nie powinno tak się grać z graczami, jakoś inni PD potrafią normalnie grać.
Edit; Andrzeju Wilku na Ciebie skargi nie pisałem, jak masz problem z gierką z nami to nie graj - nie wiem gdzie Wy widzicie błędy z naszej strony gry, od dwóch dni nawet nie byłem w celi, dopiero dziś, nie miałem z Wami praktycznie w ogóle żadnej interakcji a piszecie tak jakbyście myśleli o nas 24/7, no my o Was za bardzo nie a piszecie o nas jakbyście nas szpiegowali cały dzień. Nie będziecie korzystać z skryptu od tak bo macie takie przeświadczenia i WY uznajecie, że to dobre rozwiązanie. Też mamy różne CMD i mamy ich używać od tak? bo tak nam się widzi? - To jest samowolka, i wszyscy PD akurat grają fajnie, da się pograć, pogadać, umieją zaaresztować jak trzeba. Wy wyznajecie zasadę wygrać za wszelką cenę, w ogóle nie powinniście do mnie strzelać bo nie miałem wanted levelu, a od razu dostałem tazer, czemu? - od tak, piszę że nie mam wanteda, bw, tryb pościgu, bw i DeMorgan.
Jak robicie coś takiego bo uznajecie, że tak należy bo sami sobie tak stwierdziliście to nie ma pewności, że nie używacie tego w stosunku do innych graczy, od tak - bo myślicie, że tak należy.
W trosce o dobro wszystkich graczy skarga wleciała, bo to nie był dm, to było odwalenie poprostu - a pewnie bym jej nie pisał gdyby Joshua odpisał na /w, ale nie było odzewu. Tyle, przyznał się a Wy piszecie ''Tak z Wami trzeba postępować'' postępować to powinniście według regulaminu i nie wbijać DeMorgan osobom co nie mają wanted levelu i strzelać do wszystkiego co się rusza a dopiero potem nadawać kary. Byłem przy tej akcji mój nick Dariusz_Sekwoja, napierdalacie q ile popadnie, nie da się wgl z wami grać, miała być quality gierka a jest bagno, trzeba to naprawić administracjo, nie dajmy zrobić popeliny. Tutaj widzę chłopaki zagrali dobrze, ale nerwy puszczają przy takich graczach, mam nadzieje że skarga zostanie rozpatrzona negatywnie. Pozdrawiam.
loraczek
Premium
3
4 post
0 temat
Imię Nazwisko oskarżającego: Cole Carmine
Imię Nazwisko oskarżonego: Marcelo Scofield, David Bianchi
Powód: Gość o nicku David Bianchi wbija mi bw pakuje do fury lutuje wszystkie bronie, materiały itd. komendą nie grając chyba w LSPD ani bodajże pod org (nawet nie mają do tego dostępu) po czym przyjeżdża jego kolega wspomniany w oskarżeniu mówi "lutuj go do zera, dawaj mi tego pedała" po czym zawozi na pakę dając mi maksymalne kary. - Nie jestem pierwszym przypadkiem, który został tak zrobiony przez Scofield typ zabija ze snajpy na naszym spawnie ze snajperki, a drugi podjeżdża i lutuje. - Jaki to sens ego ich zabolało i robią co chcą, gdy jest mało osób na serwerze
Materiały (screeny na imgur, video wstawiony na youtube): Wrzucam swoje ssy jak i kolegi w tym samym czasie. https://imgur.com/a/m2yAQe6 + logi możecie sprawdzić
dzigi_wsh
Banned
15 post
1 temat
(17 Grudnia 2025, 14:37)loraczek napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Cole Carmine
Powód: Gość o nicku David Bianchi wbija mi bw pakuje do fury lutuje wszystkie bronie, materiały itd. komendą nie grając chyba w LSPD ani bodajże pod org (nawet nie mają do tego dostępu) po czym przyjeżdża jego kolega wspomniany w oskarżeniu mówi "lutuj go do zera, dawaj mi tego pedała" po czym zawozi na pakę dając mi maksymalne kary. - Nie jestem pierwszym przypadkiem, który został tak zrobiony przez Scofield typ zabija ze snajpy na naszym spawnie ze snajperki, a drugi podjeżdża i lutuje. - Jaki to sens ego ich zabolało i robią co chcą, gdy jest mało osób na serwerze
Materiały (screeny na imgur, video wstawiony na youtube): Wrzucam swoje ssy jak i kolegi w tym samym czasie. https://imgur.com/a/m2yAQe6 + logi możecie sprawdzić
bylo grane ic a nie ooc XD jeszczze sie poplacz bardziej typie XD byles poszukiwany miales wl zrobilem swoja robote z bianczim sie znam ic i tyle ci powinno wystarczyc pozdro
chlopaki u gory i tak was juz wyjasnili skladajac ta skarge jeszcze bardziej sie osmieszyliscie XD i pierwsze 3 skriny sa edytowane pokaz orginalne. a ten ostatni ss przedstawia jak stachu dostal bo we mnie strzelał pozdro?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17 Grudnia 2025, 15:09 przez dzigi_wsh.
loraczek
Premium
3
4 post
0 temat
(17 Grudnia 2025, 14:59)dzigi_wsh napisał(a): (17 Grudnia 2025, 14:37)loraczek napisał(a): Imię Nazwisko oskarżającego: Cole Carmine
bylo grane ic a nie ooc XD jeszczze sie poplacz bardziej typie XD byles poszukiwany miales wl zrobilem swoja robote z bianczim sie znam ic i tyle ci powinno wystarczyc pozdro
chlopaki u gory i tak was juz wyjasnili skladajac ta skarge jeszcze bardziej sie osmieszyliscie XD i pierwsze 3 skriny sa edytowane pokaz orginalne. a ten ostatni ss przedstawia jak stachu dostal bo we mnie strzelał pozdro?
to fajnie, że się przyznaliście, że pd gra z org przes. jak przy was lutują bronie i nic nie robicie do tego nagle jak zaczął mnie lutować z dupy się pojawiłeś w tym samym miejscu. - Co do gry IC wysoki poziom używania tylko komend, ssy mogę dać orginal, a co do stacha to Ty poleciałeś na AJ nie on, więc xD
dzigi_wsh
Banned
15 post
1 temat
no a czemu nie moge z nim grac o w tym zlego jest w regulaminie nie mam nic ze nie moge grac z org przestepczą wiesz ze jest cos takiego jak korupcja i gra ic dzieciaku, bylem na miejscu i mialem wyjebane bo go znalem IC a co on se robil to jego sprawa jest, no dostalem kare i teraz sobie juz latam po los santos i zatrzymuje bandytow jak tyi wrzucam do wiezienia, tak pojawilem sie w tym miejscu bo wszedlem na serwer i sprawdzalem sejfy czy cos sie dzieje XDD
Dekalo
Gracz
18
21 post
3 temat
Imię Nazwisko oskarżającego: Dekalo Blik
Imię Nazwisko oskarżonego: Marcelo Scofield
Powód: Dzień dobry, zmuszony jestem napisać kolejną skargę na pracownika PD Marcelo_Scofield oraz Fernando_Stabinsky - Pan Marcello posiada okropny czit, najgorszy z możliwych, aim walący przez ściany, centralnie pod stacją temple zostałem przez niego zamordowany bez żadnej interakcji, nie mógł z pewnością widzieć mnie, nie powiedział ani słowa, skąd wiem że to Pan Marcello? - ponieważ regularnie używa tego czitu za pomocą snajperki; oraz poinformował kolegę o tym, że mam bw, magicznie zostałem wzięty do zaaresztowania, a jego kompan okłamał mnie podając inne dane postaci :) Zapytałem się Pana Marcello czy to on mnie zabił, odpisał że nie - więc bardzo proszę o sprawdzenie administracji 17.12.2025 godzina +/- 15:35 czy Pan Marcello zabił z odległości niemożliwej dla normalnego gracza z snajperki czy też nie jak to on twierdzi. Pozdrawiam, chcę tylko powiedzieć, że tego typu zachowania psują kompletnie serwer, spada ilość graczy a administracja, kompletnie z tym nic nie robi, pomijam w skardze postać Fernando_Stabinsky, on jedynie mnie zaaresztował, z pewnością nie używał na mnie czitów. To jest nadużycie panelu PD, zwykły najgorszy z możliwych dmów, wiadomo, że to jest mrucznik ale to co prezentuje Pan Marcello psuję kompletnie gospodarkę serwera, serwer, zniechęca graczy, cieszę się, że mogłem napisać skargę w imieniu wszystkich.
Materiały (screeny na imgur, video wstawiony na youtube): https://imgur.com/a/3SmTkFf
Update: Dostałem także informacje, że Marcelo Scofield jeździ jako PD z organizacją przestępczą oraz kradnie portfele https://imgur.com/a/U3tD6Qw
Dziwne, że przez tyle czasu nikt nie rozliczył takiej osoby - to nie jest dmiarz, to jest odwalacz i szkodnik serwerowy psujący serwer.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17 Grudnia 2025, 16:59 przez Dekalo.
|