Co dalej?
Rozpoczęty przez Ank

22 odpowiedzi w tym temacie
Ank
Zarzad

88
89 post 11 temat Dołączył: Lut 2025
04 Stycznia 2026, 21:21 -
[Obrazek: aZvYHFK.png]
Hej,od dłuższego czasu po świętach nie było żadnej informacji od Zarządu co dalej z serwerem.
Przychodzę do Was z krótką informacją oraz możliwością wypowiedzenia się na temat tego, co robimy dalej z serwerem Mrucznik x Kotnik Role Play.
Na serwerze odbędzie się przerwa techniczna na czas nieokreślony — serwer przejdzie prawdziwą rewolucję:
  • Zostaną wyczyszczone organizacje przestępcze (będzie trzeba aplikować od nowa).
  • Biznesy, które są nieaktualne lub których lider nie grał przez dłuższy czas, zostaną usunięte i wystawione do licytacji w grze.
  • Wprowadzimy większy rygor zarówno na serwerze, jak i na Discordzie. Przyjęliśmy nowych moderatorów Discorda, którzy będą pilnować czatu ogólnego i nie dopuszczą do sytuacji takich jak doxxing, wyzwiska czy inne toksyczne zachowania.
  • Do końca przerwy technicznej powstaną czytelne regulaminy, których każdy gracz Mrucznika będzie musiał bezwzględnie przestrzegać — w przeciwnym razie grozi wykluczenie z dalszej rozgrywki.
  • Na serwerze pojawi się skrypt podatków, który codziennie będzie odciągał określony procent z konta gracza (obliczony na podstawie posiadanych nieruchomości i pojazdów).
  • Usuniemy strefę czerwoną, strefa zielona zostanie powiększona, a w niej wprowadzimy skryptowy zakaz strzelania i zadawania DMG. Podniesiony zostanie rónież rygor całego rp na całej mapie.
Jako administracja bylibyśmy bardzo zadowoleni, gdybyśmy osiągnęli stabilny stan 50–100 osób online dziennie. Wierzymy, że dzięki naszemu zaangażowaniu i Waszej otwartości na zmiany możemy utrzymać taki poziom aktywności.
Słowem końcowym: chcemy zażegnać toksyczne community, wprowadzić luźną, przyjemną rozgrywkę i nadać serwerowi apetyczny, świeży wygląd.
Prosimy Was o wypowiedzi pod tym tematem — co chcielibyście zmienić, dodać lub poprawić, aby grało Wam się jeszcze lepiej
Chcemy wprowadzić zmiany, dzięki którym będziecie chętnie wracać na serwer.
Dlaczego to robimy? Bo zależy nam na Was. Gdyby nam nie zależało, serwer mógłby dalej świecić pustkami i po prostu stać.
Miłego wieczoru,
administracja M-RP
Brucek
Gracz

4
1 post 0 temat Dołączył: Gru 2025
04 Stycznia 2026, 21:33 -
Proponuję przenieść się do miasteczka np Fort Carson,klimatyczne, małe - fajnie ulokowane miasteczko, gdzie wszystko jest pod ręką, Los Santos przy tylu graczach jest miastem widmo, moge ogarnąć starą mapę, gdzie stworzyłem centrum, warsztat, szpital, miejsce spawnu (dworzec kolejowy), Fort Carson News, i kilka innych rzeczy o ile mam to zapisane ?
Natalia Toretto
Premium

1
2 post 0 temat Dołączył: Lis 2025
04 Stycznia 2026, 21:41 -
W końcu, bo to porażka jakaś. Zachowania gorsze niż podstawówki ... Tylko raz przez 15 minut grałam "RP".
Siwyy
Gracz

-2
8 post 1 temat Dołączył: Gru 2025
04 Stycznia 2026, 21:49 -
(04 Stycznia 2026, 21:33)Brucek napisał(a): Proponuję przenieść się do miasteczka np Fort Carson,klimatyczne,  małe - fajnie ulokowane miasteczko, gdzie wszystko jest pod ręką, Los Santos przy tylu graczach jest miastem widmo, moge ogarnąć starą mapę, gdzie stworzyłem centrum, warsztat, szpital, miejsce spawnu (dworzec kolejowy), Fort Carson News, i kilka innych rzeczy o ile mam to zapisane?
Super propozycja, może warto spróbować, szczególnie w tych czasach. No i elegancko że w końcu ograniczycie tych Zj.... nie dokończę, co wbijają tylko po to do gry żeby sie postrzelać, i od razu okraść.
matifly
Gracz

0
04 Stycznia 2026, 22:47 -
Proponuję by przenieść spawna na stację na markecie i bardziej oznaczyć sklepy 24/7 by nowi gracze nie mieli problemu z ich odnalezieniem.
kukis
Premium

5
9 post 3 temat Dołączył: Paź 2025
04 Stycznia 2026, 23:22 -
Jak w życiu – tak i w grze. Zawsze wszystko kręci się wokół kasy. Jeśli posiadamy domy w grze, można także zwrócić odsetki oraz zwiększyć zarobki z biznesów.
Eryk
Gracz

45
19 post 4 temat Dołączył: Wrz 2025
04 Stycznia 2026, 23:33 -
(04 Stycznia 2026, 21:41)Natalia Toretto napisał(a): W końcu, bo to porażka jakaś. Zachowania gorsze niż podstawówki ... Tylko raz przez 15 minut grałam "RP".

Bo my nie chcemy grać z osobami pod wpływem
Adolf_Kluch
Premium

3
14 post 4 temat Dołączył: Wrz 2025
05 Stycznia 2026, 00:21 -
daj 100k
Akrvis
Premium

-4
7 post 1 temat Dołączył: Lis 2025
05 Stycznia 2026, 02:22 -
(04 Stycznia 2026, 23:22)kukis napisał(a): Jak w życiu – tak i w grze. Zawsze wszystko kręci się wokół kasy. Jeśli posiadamy domy w grze, można także zwrócić odsetki oraz zwiększyć zarobki z biznesów.

Tak jak kolega napisał – skoro mają być pobierane podatki, to również powinien zostać przywrócony system odsetek. Nie po to, żeby tylko ciągle zabierało kasę za grę na serwerze, ale żeby dało się to jakoś zniwelować, oczywiście jeśli ktoś posiada dom itd.
Możliwość posiadania 1 domu, a nie jak inni po 5.
Poprawienie Combatloga albo wyjebanie go całkiem. 
Naprawienie w końcu /p.
Wprowadzenie notki w regulaminie o Forced RP.
Przedłużenie czasu w FBI/LSPD /namierz, żeby nie mogli tego robić co minutę, tylko np. co 15 minut.
WPROWADZENIE pełnej listy komend na serwerze, a nie że gracze muszą się domyślać, albo admini dopytywać skrypterów jak coś włączyć lub postawić, bo to jest śmieszne.
Jeżeli mają zostać turfy, to usunąć limit, że muszą być 2 osoby online z organizacji, bo to też jest śmiech. Od półtorej tygodnia nie dało się nic przejąć.
Kto jest w grze – przejmuje.
Jeśli są online, dostają komunikat, że ktoś próbuje zająć turf.
Jeśli ich nie ma – tracą i tyle.
Wywalenie całkiem SAN NEWS, bo ta organizacja nic nie daje. Zero jakiejkolwiek gry czy komunikacji, tylko wykorzystywanie komunikatorów do wyzywania innych, a w sumie nic nie wnosi do rozgrywki.
Wprowadzenie w końcu obiecanych unikatów za MC.
Nie pamiętam czy to było na Mruczniku czy nie, ale jakieś questy typu szukanie ukrytych przedmiotów na mapie, np. 30 dildo pochowanych po całej mapie, i po zebraniu wszystkich jakaś nagroda (ale warta tego szukania, a nie 1000$).
Naprawienie zmiany koloru pojazdów, żeby gracz mógł to robić sam, a nie tylko warsztat, oraz malunków.
Dużo rzeczy z /tuning w ogóle nie działało.
Bardziej rozbudować zarobki, bo drwala to nie widziałem, żeby ktokolwiek robił. Gazety też – czasem ktoś biegał, ale poza sadzonkamk i sejfami nikt nic nie robił.
Można by to rozbudować, dodać coś więcej, a zmniejszyć zarobki z tamtych.
Częstsze licytacje albo ogólnie więcej rzeczy związanych z biznesami, bo każdy miał wywalone. Lider warsztatu wbijał raz na 7 dni i tyle.
Jeśli nie ma kogoś 5–7 dni, to warsztat czy inny biznes od razu do wylicytowania – i pilnowanie tego.
Zabawa ze skrytkami czy labo – powinna być jedna lokalizacja albo CMD, że gracz może sam to zrobić, a nie prosić admina, żeby mu coś postawił.
Możliwość sprzedawania no matsów u bota.
Możliwość stawiania plantacji w domu – OOC też raczej nikt nie pójdzie i nie zasadzi krzaków na dachu, a to zmusiłoby graczy do kupna chaty a w tych mniejszych interiorach tańszych więcej niż 5 krzaków i tak się nie zmieści.
Ograniczenie LSPD w kwestii WH do kradzieży, bo głównie tylko tym się zajmowali, żeby uprzykrzyć życie innym i bardzo wielu graczy przez to przestało grać bo ich nękali wręcz.
Przywrócenie starej bazy mechaników i zrobienie w niej zieloną strefę.

Pozdro
Yamaha
Premium

7
14 post 2 temat Dołączył: Lis 2025
05 Stycznia 2026, 08:45 -
(04 Stycznia 2026, 21:41)Natalia Toretto napisał(a): W końcu, bo to porażka jakaś. Zachowania gorsze niż podstawówki ... Tylko raz przez 15 minut grałam "RP".

A bylo sie odezwac tez lubie rp pograc

//edit:
przede wszystkim combatlog, często grając ostatnimi czasy, gdzie administracji praktycznie nie było na serwerze trzeba było zmagać się z DMiarzami z org, co czasami było już męczące bo co to za gra w której rozwożąc listy ginę x razy i tracę x przedmiotów oraz część kasy którą zarobię. Poza tym przydałoby się info z komendami do serwera bo Administratorzy też nie wszystkie znali. /rabuj czasami wyskakuje z listą wybierania kolorów (tak jak przy zakupie pojazdu) co utrudnia klikanie w "X", paląc e-papierosa w momencie gdy nie "schowamy go" losowo występuje zjawisko wyrzucenia z pojazdu. Ogólnie proponuję troszkę pomóc nowym graczom z rozpoczęciem przygody na serwerze bo aktualnie średnio to wyglądało. Zdaję sobie sprawę z klimatu dawnego MRP oraz z tego, że jeśli ograniczony zostanie DM to pewnie większość tych trolli odejdzie stąd, ale być może uda się przyciągnąć osoby które chcą grać na serwerze mimo wszystko. Ja jestem jak najbardziej za przerwą techniczną która może wnieść coś dobrego na serwer. Dodatkowo można rozważyć zmianę częstotliwości spadania głodu (wychodzi drogo jeśli ktoś jest na /duty w restauracji). Jak mi coś przyjdzie do głowy to jeszcze dopiszę.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 05 Stycznia 2026, 08:59 przez Yamaha. Powód edycji: dopiska
Siwyy
Gracz

-2
8 post 1 temat Dołączył: Gru 2025
05 Stycznia 2026, 10:24 -
"Bardziej rozbudować zarobki, bo drwala to nie widziałem, żeby ktokolwiek robił. Gazety też – czasem ktoś biegał, ale poza sadzonkamk i sejfami nikt nic nie robił."

No właśnie.... Te sadzonki też ukrócić, bo to śmiech na sali, że wbija całkiem nowa osoba i nic tylko sadzonki robi, jakiś limit dzienny zrobić czy coś. Są osoby co całą noc i cały dzień napierdalają sadzonki, zarabiając przy tym 600k. To albo coś będzie z RP związane albo ja nie wiem.
hydro
Gracz

3
6 post 0 temat Dołączył: Wrz 2025
05 Stycznia 2026, 13:39 -
chuj z tych obiecanek i regulaminów jak wejdziesz do gry i wszystkich odbanujesz xd
Yamaha
Premium

7
14 post 2 temat Dołączył: Lis 2025
05 Stycznia 2026, 14:09 -
(05 Stycznia 2026, 10:24)Siwyy napisał(a): "Bardziej rozbudować zarobki, bo drwala to nie widziałem, żeby ktokolwiek robił. Gazety też – czasem ktoś biegał, ale poza sadzonkamk i sejfami nikt nic nie robił."

No właśnie.... Te sadzonki też ukrócić, bo to śmiech na sali, że wbija całkiem nowa osoba i nic tylko sadzonki robi, jakiś limit dzienny zrobić czy coś. Są osoby co całą noc i cały dzień napierdalają sadzonki, zarabiając przy tym 600k. To albo coś będzie z RP związane albo ja nie wiem.

Czyli w prawdziwym życiu też dostaniesz limit na własny dorobek? Jeśli ktoś chce grać całą noc to niech sobie gra, ja nie widzę przeciwwskazań. Poza tym do krzaków wymagane min. 5 godzin gry.
Akrvis
Premium

-4
7 post 1 temat Dołączył: Lis 2025
06 Stycznia 2026, 00:19 -
(05 Stycznia 2026, 10:24)Siwyy napisał(a): "Bardziej rozbudować zarobki, bo drwala to nie widziałem, żeby ktokolwiek robił. Gazety też – czasem ktoś biegał, ale poza sadzonkamk i sejfami nikt nic nie robił."

Nie może wbić nowa osoba i robić sadzonek bo musi przegrać 5h, I jak można limit sadzonek dzienny zrobić xd jak ktoś se napierdala cały dzień i całą noc to co to kogo obchodzi XD Nawet zarabiając przy tym 600k, to zrób tak samo i też będziesz miał 600k co to kogo boli wciąż ile kto spędza czasu na kompie tu miały być propozycje a nie płacz graczy bo ktoś se zarabia więcej od nich
Jehudaha_Levi_Khesefberg
Premium

0
06 Stycznia 2026, 01:57 -
Proponuje zrobić porządne biznesy a nie jakieś fejkowe licytacyjki, które zastapiły odsetki tylko dla wybranych.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1842, bewu, ChinolTaoTao, cvfdaniel, Kwiatundo, 66 gości