Skocz do zawartości


Zdjęcie

[A][pomoc] drugi monitor


Najlepsza odpowiedź kamys , 05 lipiec 2019 - 09:54

no wiesz potrzebujesz przemienic sygnal cyfrowy na analogowy, w takim wypadku adapter nie bedzie dzialał a konwerter tak, ja kupilem w komputroniku za 30pln oblecialem polowe miasta w poszukiwaniu konwertera i znalazlem dopiero w komputroniku, w vobis mediaexpert niebylo takich tylko same adaptery 

Przejdź do postu


8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Songo

Songo

    ojciec

  • Moderator Globalny
  • 747 postów
  • Nick SA-MP:Jacob_Shapiro

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:29

Siema!
Ogółem to za bardzo nie znam się na tym i we wszystkim się już pogubiłem.
Mam sobie stary monitor LG, który ma tylko wejście D-Sub/VGA (kabel posiadam).
No i mam także mój obecny monitor, czyli Samsung S24D330, który ma D-Sub/VGA (bo VGA i D-Sub to chyba to samo) oraz HDMI. Wejście HDMI jest podłączone do komputera. Problem w tym, że mój komputer ma tylko HDMI, DVI i DP (swoją drogą mam wejście to okrągłe, które kiedyś miały myszki i klawiatury, a nie mam D-Sub XD). Pogubiłem się w tym wszystkim, a więc, krótkie pytanie - wystarczy, że kupię przejściówkę D-Sub/VGA na DVI/DP, podłącze i będzie cacy? Jeśli tak, to jeszcze dziś zajadę do miasta po jakąś przejściówkę.


Użytkownik Songo edytował ten post 05 lipiec 2019 - 09:32


#2 kamys

kamys

    Hydraulik z papierami

  • Gracz
  • 98 postów
  • Nick SA-MP:thomas ciampa

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:32

jaka masz karte graficzna



#3 Songo

Songo

    ojciec

  • Moderator Globalny
  • 747 postów
  • Nick SA-MP:Jacob_Shapiro

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:34

jaka masz karte graficzna

Radeon R7 360



#4 kamys

kamys

    Hydraulik z papierami

  • Gracz
  • 98 postów
  • Nick SA-MP:thomas ciampa

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:40

najprosciej bedzie kupic konwerter  z displayport na VGA a drugi monitor (ten samsung) podlaczyc przez hdmi, nie baw sie w adaptery bo to strata czasu i kasy. u mnie smiga taki konwerter i problemow niema 



#5 Songo

Songo

    ojciec

  • Moderator Globalny
  • 747 postów
  • Nick SA-MP:Jacob_Shapiro

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:51

najprosciej bedzie kupic konwerter  z displayport na VGA a drugi monitor (ten samsung) podlaczyc przez hdmi, nie baw sie w adaptery bo to strata czasu i kasy. u mnie smiga taki konwerter i problemow niema 

A jaka jest różnica między konwerterem a adapterem? I gdzie to kupię, w którym sklepie? (Mediaexpert, itp)



#6 kamys

kamys

    Hydraulik z papierami

  • Gracz
  • 98 postów
  • Nick SA-MP:thomas ciampa

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:54   Najlepsza odpowiedź

no wiesz potrzebujesz przemienic sygnal cyfrowy na analogowy, w takim wypadku adapter nie bedzie dzialał a konwerter tak, ja kupilem w komputroniku za 30pln oblecialem polowe miasta w poszukiwaniu konwertera i znalazlem dopiero w komputroniku, w vobis mediaexpert niebylo takich tylko same adaptery 


  • Songo lubi to

#7 Songo

Songo

    ojciec

  • Moderator Globalny
  • 747 postów
  • Nick SA-MP:Jacob_Shapiro

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:59

no wiesz potrzebujesz przemienic sygnal cyfrowy na analogowy, w takim wypadku adapter nie bedzie dzialał a konwerter tak, ja kupilem w komputroniku za 30pln oblecialem polowe miasta w poszukiwaniu konwertera i znalazlem dopiero w komputroniku, w vobis mediaexpert niebylo takich tylko same adaptery 

W takim razie będę szukał. Niestety nie w komputroniku, ale gdziekolwiek indziej.
YLtzxnF.png



#8 Richi

Richi

    .

  • Moderator Globalny
  • 1634 postów
  • Nick SA-MP:G. Carrington

Napisano 05 lipiec 2019 - 13:44

Jak rozwiązany to zamykam.



#9 Richi

Richi

    .

  • Moderator Globalny
  • 1634 postów
  • Nick SA-MP:G. Carrington

Napisano 05 lipiec 2019 - 13:45

Temat zostaje przeniesiony do archiwum.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych