Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Pomoc] Drugi monitor na zintegrowanym GPU


3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fuzzy

Fuzzy

    Mistrz

  • Komisja ds. Pomocy i Informacji
  • 309 postów
  • Nick SA-MP:Julienne Lavoie

Napisano 05 listopad 2019 - 21:47

Cześć, to znowu ja. Przychodzę z malutkim problemem, otóż sprawa wygląda tak. Postanowiłem podpiąć sobie 2 monitor do komputera, lecz w karcie graficznej mam tylko wejśćie cyfrowe, a monitor jest starszy i posiada tylko analogowy. Wpiąłem go do płyty głównej, w BIOS'ie opcje Surrond View na Enable, a Primary Graphics Adapter na PCI. Po uruchomieniu komputera sterowniki do integry się zainstalowały, monitor działał. Nie spodobało mi się tylko to, iż żeby przejść z monitora głównego na 2 trzeba było zjechać myszką za prawy margines (dodatkowy monitor jest po lewej stronie). Niewiedząc, iż zmiana tego jest w sterownikach od dedykowanej karty graficznej zacząłem szukać tego w opcjach, aż w końcu w BIOS'ie wyłączyłem na chwilkę to. I tu zaczął się problem. Sterowniki zaczęły odwalać, skończyło się na reinstalce sterowników, lecz to nie pomogło, raz sterownik od dedykowanej karty graficznej zainstaluje się normalnie, raz "Sterownik ekranu AMD" się nie zainstaluje, poprzednie ustawienie nie działa, drugi monitor nie podaje obrazu razem z głównym, osobno na samej integrze działa. Pomóżcie pliska to ustawić bo z 1 monitorem to jak bez prawej ręki wiadomo ;c

 

Płyta główna ASUS M4A88T-M (wersja bez USB 3.0)

GPU dedykowane ATI Radeon HD 5570

GPU zintegrowane ATI Radeon HD 4250

 



#2 Kremuś

Kremuś

    Legenda

  • Sponsor
  • 1305 postów
  • Nick SA-MP:Mike_Watson

Napisano 05 listopad 2019 - 22:06

Żeś zagmatwał. 

 

Krótko.. Chcesz, żeby każdy monitor pracował oddzielnie, z osobnym pulpitem? Czy chcesz żeby pracowały jako jeden duży?



#3 Fuzzy

Fuzzy

    Mistrz

  • Komisja ds. Pomocy i Informacji
  • 309 postów
  • Nick SA-MP:Julienne Lavoie

Napisano 06 listopad 2019 - 07:43

Każdy monitor ma mieć oddzielny pulpit, do tego główny ma być podłączony do karty graficznej dedykowanej, a drugi do zintegrowanego układu graficznego na płycie głównej

 

//edit Dobra misie wyrzuciłem starą karte graficzną, wrzuciłem inną i teraz cacy śmiga, okazało się że AMD blokował ATI i tyle. Zamykam!


Użytkownik Fuzzy edytował ten post 06 listopad 2019 - 19:13


#4 Fuzzy

Fuzzy

    Mistrz

  • Komisja ds. Pomocy i Informacji
  • 309 postów
  • Nick SA-MP:Julienne Lavoie

Napisano 06 listopad 2019 - 19:13

Temat zostaje przeniesiony do archiwum.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych