Irish Mob
Rozpoczęty przez Rhect

11 odpowiedzi w tym temacie
Rhect
Gracz

0
5 post 2 temat Dołączył: Wrz 2025
30 Września 2025, 12:54 -
[Obrazek: zVUXhAd.png]
 Irish Mob wywodzi się z małej grupy przemytników działających na obrzeżach Dublina. Austin „Red” O’Malley dorastał w biednej dzielnicy, gdzie od najmłodszych lat miał styczność z handlem na czarnym rynku. Jako nastolatek pracował dla lokalnych gangów, ale szybko zrozumiał, że chce czegoś więcej – nie chaosu, a prawdziwej rodziny opartej na zasadach.
W latach młodości Austin zebrał wokół siebie kilku zaufanych ludzi. Zaczynali od przemytu alkoholu i papierosów przez granice Irlandii Północnej. Z czasem ich działalność przerodziła się w coś większego – pierwsze wymuszenia, nielegalne zakłady i kontakty z politykami, którzy przymykali oko w zamian za odpowiednią „opłatę”.
Nowe życie w Ameryce
Kiedy sytuacja w Irlandii zaczęła się robić niebezpieczna – przez rywalizację z konkurencyjnym gangiem – Austin podjął decyzję o wyjeździe. Los Santos stało się nowym domem dla jego rodziny. Przybył tam z kilkoma wiernymi ludźmi i ideą stworzenia organizacji, która przetrwa każdy kryzys.
Na początku musieli zaczynać od zera. Małe przekręty, kradzieże samochodów, ochrona pubów i klubów nocnych. Ale z każdym tygodniem zyskiwali coraz większe wpływy. Irlandzki akcent i brutalna skuteczność sprawiły, że szybko zaczęto ich rozpoznawać na ulicach.
Pierwsza wojna w Los Santos
Prawdziwy przełom nastąpił, gdy Irish Mob weszło w konflikt z lokalnym gangiem latynosów, którzy próbowali zająć ich teren przy dokach. Austin zorganizował wtedy pierwszą dużą akcję – podpalenie magazynu należącego do rywali i przejęcie transportu broni. Choć ryzyko było ogromne, operacja się udała i od tego momentu Irlandczycy zaczęli być traktowani poważnie w półświatku Los Santos.
Umocnienie pozycji
Dzięki przejęciu doków Austin i jego ludzie otworzyli kanał przemytu z Europy. Alkohol, papierosy, a później broń – wszystko przechodziło przez ich ręce. Równocześnie rozwijali nielegalne kasyna, organizowali walki na pięści i zakłady bukmacherskie, które szybko stały się popularne w całym mieście.
Austin zawsze powtarzał swoim ludziom:
„To nie jest tylko interes. To nasze życie. Rodzina ponad wszystko.”
Obecnie
Irish Mob w Los Santos to już nie kilku zbirów, a zorganizowana struktura. Każdy zna swoje miejsce, a lojalność i dyscyplina są fundamentem działania. O’Malley wie, że przyszłość rodziny zależy od utrzymania równowagi między brutalnością a dyplomacją – dlatego Irish Mob to nie tylko pięści, ale i spryt.

[Obrazek: np9cWEt.png]

Patriarch – Austin „Red” O’Malley
Głowa rodziny, założyciel organizacji. Ostateczny decydent, odpowiedzialny za wizję i kierunek działań.
Hand of the Patriarch
Najbliższy człowiek lidera, nadzoruje codzienne sprawy, pilnuje porządku i dyscypliny.
Elder
Doradca rodziny – człowiek z doświadczeniem, zajmuje się kontaktami biznesowymi, finansami i dyplomacją.
Warlord
Dowódca operacyjny – prowadzi własne ekipy, odpowiada za poszczególne sektory działalności (przemyt, hazard, egzekucja).
Enforcer
Egzekutorzy – siła organizacji, pilnują posłuszeństwa w rodzinie i odstraszają wrogów.
Brother
Pełnoprawni członkowie rodziny. Wykonują rozkazy przełożonych i reprezentują organizację na ulicy.
Prospect
Nowicjusze i współpracownicy – osoby, które dopiero starają się o miejsce w rodzinie, sprawdzane pod kątem lojalności.
[Obrazek: 99ttrXs.png]
Siemano, jestem bardzo starym graczem z przeszłości Mrucznika - prowadziłem kilka organizacji CRIME, oraz pełniłem inne role niekoniecznie związane z grą IC.
Dinozaury mogą mnie pamiętać pod różnymi nickami, jednak nadłużej grałem jako Nico Alvarez gdzie przeciąłem się z takimi osobami jak SuabY ( dawny opiekun KO ) z którym utworzyliśmy w/w projekty czy ogrywaliśmy postacie w HA - jeszcze pod dowództwem Huntera Brighta. 
Mam wiele ciekawych pomysłów, które możemy wspólnie wprowadzić w życie i urozmaicić rozgrywkę na serwerze.
Widzimy się u mechazordów po naprawę.  Big Grin
Osoby zainteresowane dołączeniem do projektu zapraszam do wysłania odpowiedzi, szukamy jakościowych graczy do fajnego RP.
Kod:
IC :

IMIE I NAZWISKO :

OOC :

IMIĘ :
DOŚWIADCZENIE JAKO CRIME :
NICK DC :
Ten post był ostatnio modyfikowany: 30 Września 2025, 14:26 przez Rhect.
Adam
Gracz

18
31 post 2 temat Dołączył: Wrz 2025
30 Września 2025, 12:58 -
Nie mogles wymyslic czegos nie wiem elana toroon, zeby mogla byc zgoda z vistula sharks??
Rhect
Gracz

0
30 Września 2025, 13:04 -
(30 Września 2025, 12:58)Adam napisał(a): Nie mogles wymyslic czegos nie wiem elana toroon, zeby mogla byc zgoda z vistula sharks??

Wiesz, w historii masz ujęte jak wygląda podejście tej organizacji - handel czy wspólne interesy zawsze mogą być dobrym rozwinięciem i mieszanką.
Jeśli wszystko wypali to chciałbym podpiąć pod to jakiś biznes w stylu resto czy baru, gdzie wasze klimaty raczej by się dobrze odnalazły robiąc dym.
lionelek
Gracz

2
4 post 0 temat Dołączył: Wrz 2025
30 Września 2025, 14:04 -
(30 Września 2025, 13:04)Rhect napisał(a):
(30 Września 2025, 12:58)Adam napisał(a): Nie mogles wymyslic czegos nie wiem elana toroon, zeby mogla byc zgoda z vistula sharks??

Wiesz, w historii masz ujęte jak wygląda podejście tej organizacji - handel czy wspólne interesy zawsze mogą być dobrym rozwinięciem i mieszanką.
Jeśli wszystko wypali to chciałbym podpiąć pod to jakiś biznes w stylu resto czy baru, gdzie wasze klimaty raczej by się dobrze odnalazły robiąc dym.

O cholera
andrzej wilk
Gracz

16
11 post 0 temat Dołączył: Wrz 2025
30 Września 2025, 14:13 -
fajne, bylby geng dla @pogrom ale juz gramy szarksuw
siema
Gracz

7
4 post 0 temat Dołączył: Wrz 2025
30 Września 2025, 14:15 -
slabe
Rhect
Gracz

0
30 Września 2025, 14:28 -
(30 Września 2025, 14:15)siema napisał(a): slabe

Dzięki, konstruktywna opinia zawsze mile widziana.
ziemniaczek123
Gracz

13
15 post 2 temat Dołączył: Wrz 2025
Nick SAMP: Cert_Polska
30 Września 2025, 16:43 -
dopiszcie do ekipy @pogrom
duck1one
Gracz

11
10 post 3 temat Dołączył: Paź 2025
Nick SAMP: Robbie_Louda
02 Pażdziernika 2025, 15:34 -
IC :

IMIE I NAZWISKO : Vito Hulk
POCHODZENIE : pół włochy i pół grekiem

OOC :

IMIĘ : Sandra
DOŚWIADCZENIE JAKO CRIME : duże, tutaj dowód: https://www.youtube.com/watch?v=VOqjXpGiN2I
NICK DC : kubczaq
Ten post był ostatnio modyfikowany: 02 Pażdziernika 2025, 15:36 przez duck1one.
Wysłano za pomocą: Nokia 3310

V
I
T
O

H
U
L
K

Daltoneq
Gracz

2
7 post 1 temat Dołączył: Wrz 2025
12 Pażdziernika 2025, 17:26 -
Fajne, powodzonka
Rhect
Gracz

0
12 Pażdziernika 2025, 20:09 -
(12 Pażdziernika 2025, 17:26)Daltoneq napisał(a): Fajne, powodzonka

Dzięki, zapraszam wszystkich chętnych do kontaktu. Rozjebiemy temat jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli. Jeśli tylko zostaniemy zaakceptowani złożę aplikację na dodatkowe aktywności dla organizacji aby każdy członek ekipy mógł zarabiać w ramach organizacji oraz biznesu, nie stawiam na „śmieszne” RP które skończy się po pierwszej skardze na organizację.
Ank
Zarzad

35
35 post 3 temat Dołączył: Lut 2025
06 Listopada 2025, 13:03 -
Akcept, napisz na pv do mnie na discordzie

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 23 gości